Bubulina gospodina sau la femme fatale

Cât de fashioniste mai suntem acum când ziua ne-o începem în #HomeOffice? Știti, treaba aceea cu feminitatea. În principiu, femeia când pleacă în lume, cum ar fi la job, are un întreg arsenal la care apelează ca să nu iasă din casă orișicum. Fiecare se aranjează în fel și chip cât să se simtă bine în propria piele când iese pe ușă. Dar cât de des ne mai uităm acum în oglindă – Damn, girl, you look so fine! – sau cât de multă importanță mai acordăm aspectului nostru? E ok să stăm în pijamale all day long pt că de! în principiu, nu prea mai contează. Or does it?

E firesc, fiecare are diverse aranjamente când vine vorba de coabitare. Poate stăm cu iubitul/soțul/iubita/părinții/etc, chiar contează cu cine? Poate locuim pur și simplu singure. It’s fine oricum ar fi, pentru că nu despre asta este vorba. Spre exemplu, eu împart un simpatic apartament cu al meu iubit și al meu blănos, un fain mix între un câine și o pisică – deși fizicul îl recomandă drept câine în toată regula. Și, ca mulți alții, de când coronavirus ne-a intrat în viață,  lucrez de acasă. Toate bune și frumoase până acum – chiar e o figură de stil – dar sunt în continuare femeie, chiar dacă acum biroul meu fie este în bucătărie, sau pe jos în dormitor, sau oriunde simt the good vibes.

Dimineața îmi beau cafeaua la fel ca și până acum, însă apoi mă „pregătesc” să mă „duc” la birou. Îmi pun părul pe moațe – vorba vine pentru că am apucat să mă tund ștrengărește de scurt înainte de a începe toată nebunia, însă când mă trezesc, părul îmi stă ca un mop îmbârligat – iar apoi, cuminte, îmi urmez rutina de spălat pe față, cremă șamd plus machiaj – mai discret ce-i drept, dar la pudră și blush nu renunț în ruptul capului – și, firește, hainele nici de birou, nici de dormit, dar nici de casă. Un mix simpatic mie care să mă facă să îmi zâmbesc singură în oglindă. (De! Izolarea asta, bate-o vina!)

Nu știu dacă este bine sau rău, dar știu că mie îmi priește să mențin o astfel de rutină și să îmi îngrijesc în continuare feminitatea. Poate și datorită faptului că la un moment dat am citit un interviu cu Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman, care povestea că avea obiceiul ca no matter what, în fiecare dimineață să se trezească înaintea lui pentru a avea timp să se aranjeze. Pare-se că el nu a văzut-o niciodată ciufulită, nemachiată, etc. O fi de bine? Asta decide, clar,  fiecare. Dar știu că, în această perioadă, total străină multora, poate fi de ajutor să încercăm să ne menținem anumite obiceiuri, mai ales cele care ne produc bucurie. Sau amuzament, în cazul celor care încearcă prin postările din social media să stârnească o bine meritată porție de râs celor care îi urmăresc, cu tematici precum moda în vreme de carantină. A se râde aici. Așa că vă invit și pe voi, nu musai doar doamne și domnișoare, să ne povestiți cum vă aranjați pentru o nouă zi de muncă în această perioadă!

#reimagine #impreuna cu Raluca Stana, alias gamora

Share:

Author: reimagine