The Mask – când viața chiar bate filmul

Vă mai aduceți aminte de minunatul film The Mask? J Era 1994 iar Jim Carrey făcea un super rol în acest film. Personajul, un simplu Stanley Ipkiss, își punea o mască – ce-i drept antică – și devenea un super Stanley Ipkiss, un alter ego plin de za za zu și determinare și câte și mai câte chestii faine. Un super erou, nu?

Well, astăzi, în 2020 ne punem o mască și sperăm că devenim invizibili în fața hidoasei amenințări numite SARS COVID – 19. Nu mai este un film, ci este realitatea pe care o trăim cu toții la nivel global.

The world as we know it se schimbă chiar în timp ce scriu acest text și că vrem sau nu să acceptăm, acest lucru tot se întâmplă. Avem probabil „n” variante în care putem reacționa dar să ne concentrăm pe cele cu o poveste faină, pe cele care ne fac să zicem „Da, domne, se poate! Hai înainte!”

Ca orice om, în această perioadă fac browsing intens, însă, at the end of the day, pun la loc de cinste – adică în sertărașele memoriei mele – doar the good stuff. Din zf.ro am aflat de „gașca” super tare de la Taparo – grup românesc din industria mobilei – care își propune să producă până la 10 milioane de măşti pe lună. Înțeleg că ei altfel produc textile tehnice, fiind specializați în producție de mobilier. Așa că big congrats se duc la Ioan Filip, proprietar şi preşedinte al consiliului de administraţie Taparo.

De pe digi24 am aflat despre o fabrică din Mârșa, care de fel produce steaguri, însă acum cei de acolo s-au mobilizat și produc măști în urma unei comenzi venite de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Din nou, foarte fain! Mobilizare! Wow!

L-am descoperit și pe Ștefan Ilasi, un croitor român care lucrează în Italia și care, nu cu mult timp în urmă, realiza uniforme pentru personalul unui hotel –  important se spune din moment ce Liz Taylor și Nicholas Cage îl frecventau – iar acum, cot la cot cu o altă româncă stabilită în Italia, produce măști de protecție pe care le distribuie gratuit.

Mobilizarea, cum știți, pentru că și voi accesați același glorios www, se întinde la nivel internațional. Pe adevarul.ro descoperi cum o fabrică cehă, Nanospace, care la origini face lenjerie de pat dintr-un material super cool ce protejează persoanele alergice la acarieni, a început să producă măști sanitare, și nu oricum, ci 10.000 de bucăţi care zilnic ajung la două spitale din sudul Cehiei.

Pare-se că și în Lituania au găsit o metodă pozitivă de a aproviziona cu măști instituțiile de sănătate: deținutele din anumite închisori produc pe săptămână 10.000 de măști sanitare. Toți acești oameni nu produc doar măști, produc speranță, optimism și un elan incredibil de a trece la fapte. Toți putem să contribuim în felul nostru, doar prin a nu mai fi Gică Contra când ni se spune ”Stai în casă!”. Eu o fac și vreau ca atunci când iar o să dăm buzna cu toții afară pentru că suntem în siguranță, să ne găsim pe noi, veseli, dar upgraded – varianta noastră îmbunătățită, cea care ne permite să fim curajoși și adaptabili.

#reimagine #impreuna cu Raluca Stana, alias gamora

Author: reimagine