Supă cremă de mazăre Tudor

Ce faci atunci când puștiul tău adorabil dar cu papile gustative pretențioase se declară fanul nr. 1 al unei supe simplu de preparat dar super delicioasă? Te pui pe gătit!

Întâi și întâi aduni de prin casă cele trebuincioase, cu mențiunea că din cele de mai jos ies 5-6 porții sățioase:

1 cartof mare

1 ceapă mare

1 morcov

1 păstârnac

1 ardei

600 gr mazăre congelată sau proaspătă

Sare

Și acum începe bucătăreala! Cureți legumele regulamentar și speli mazărea până strălucește. Apuci o oală simpatică și pui la fiert & bălăcit legumele – mai puțin mazărea –  în 2 litri de apă. Când cartofii sunt fierți, e momentul ca mazărea să se alăture în oală restul legumelor și lași la bolborosit totul încă 5 minute.

Apoi, grațios separi legumele de zeama gustoasă și le azvârli în blender, nu înainte de a pune sare după gust. Pe parcurs, adaugi câte un pic din zeamă direct în blender până e totul super mega pasat. Aici depinde de fiecare, fie folosești tot lichidul, fie pui până ajunge la consistența care îți place ție.

Iar la ornat, inspirația să fie cu fiecare! La noi în familie, am făcut plating în toată regula: smântână, ulei de măsline (dar poate fi cel care îți place ție cel mai mult și mai mult: măsline/floarea soarelui/susan, etc.), semințe, bucățele de brânză cu mucegai și crutoane. Iar acum dragi pandorrieni, poftiți la masă! Dar înainte facem schimb de rețete? Voi ce ați gătit azi?

#reimagine #impreuna cu Catinca Măndiță, alias 5th Element

Author: reimagine