Wanna be my best friend?

Povestea începe cu Lazăr. Scuze, cu prea simpaticul, prea iubitul, prea răsfățatul Lazăr. Ei, cine e Lazăr? E blănosul meu, iar eu și prietenul meu suntem oamenii lui. Ne-a dat buzna în viață în urmă cu 2 ani când eu băteam din picior că vreau câine. – ce-i drept, mereu am avut unul. Când eram mică am trăit bine mersi, tot în apartament, să nu credeți că într-o vilă cu 4 etaje, cu un adorabil Tim – the dog, și o bucată Bijoux și una Musette – the cats.

Câteva zile de surferit internetul și am dat de cei de la Kola Kariola. Niște super oameni. Eu doar scobind Facebook-ul și dând cu ochii peste diverse cazuri, mă înmuiam ca o panseluță și începeam să croiesc un plan fantastic care mă implica pe mine, o casă imensă, o curte și mai imensă și toate animalele să vină și să stea cu mine. Totul doar în mintea mea. Însă acești oameni mi-au îndeplinit măreața idee dinainte să o am chiar. Deci se poate. Se poate dacă ai un suflet incredibil de mare, voință să muți munții din loc și răbdare de nestrămutat. Și da, o tărie extraordinară. Tot ce văd, trăiesc, zilnic nu e de ici, de colo. Chiar nu e. Doar arunci un ochi pe contul lor de Facebook și te rușinezi. Te rușinezi că tu nu faci mai mult ca să ajuți, te rușinezi pentru că semenii tăi pot fi niște bestii. Însă au și marele noroc pentru că ei sunt niște creatori. Creatori de bucurie, de familii mai frumoase, întregite de un suflet mare (sau mic) și blănos.

Datorită adăpostului Kola Kariola viața mea s-a umplut. – da, și de mult păr pentru că, ce să vezi, animalele mai și năpârlesc! Dar aspiratorul nu e doar ca să se pună praful pe el.

Ce încerc eu să spun aici, pierzându-mă, sincer, în multe emoții și dorindu-mi să descriu cât mai bine cu putință despre cât de fain este să ai un animal în casă, este că, dragi pandorrieni, dacă aveți și voi bucurie și iubire de dăruit, adoptați! Adoptați un super prieten, nu doar în vreme de izolare socială, ci pe viață! Da, prinde bine nevoie mare un câine în această perioadă. Așa nu ajungi să scoți peștișorul sau găina sau ce mai scoate fiecare la plimbare, ci ai un motiv extrem de fain și bun ca să ieși prin cartier și să iei o gură de aer. Ai mereu un motiv să fii mai bun, mai calm, mai empatic, mai jucăuș, mai bine în orice fel!

Înainte de a se agita spiritele din „n” motive, da, știu că sunt și oameni care stau pe stradă, știu că este greu să împarți un apartament și nu o casă la curte cu niște suflete patrupede, și etc. Motive, argumente și așa mai departe pot fi susținute, și chiar cu tărie, însă, bottom line, nu contează.

Nu contează, simpatici pandorrieni, pentru că, atunci când moțăi mulțumit în pat și ți se strecoară la picioare – bine, fie și pe pernă – o mâță dragă foc, care doar vrea și ea să doarmă lângă tine sau când șugubățul câine țopăie de bucurie atunci când intri în casă și sare pe tine în fel și chip, ei bine, atunci se întâmplă niște minunății în sufletul nostru.

Așa că adoptați! Adoptați cu inima deschisă!

Pe oamenii strașnici de la Kola Kariola îi găsiți aici:

facebook/KolaKariola

http://www.asociatiakolakariola.com/

#reimagine #impreuna cu Raluca Stana, alias gamora

Share:

Author: reimagine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *