Scrisoare Astăzi

from reIMAGINE

către mine, Eu

Dragă Eu,

Ce faci astăzi, acum? Ai dispărut de ceva vreme în locul acela secret despre care mi-ai povestit ultima dată. Spuneai că te ascunzi de cuvinte și că uneori ai nevoie de o întâlnire cu tine în peștera în care mi-ai promis că o să mă iei o dată…..

Astăzi am avut eu o întâlnire cu cuvintele sau mai bine zis m-am cam ascuns în spatele lor. Tu m-ai învățat, ți-aduci aminte… În turnirul de litere și sensuri, în cavalcada expresiilor pe care am ajuns să le folosim fără să le atașăm și daimon-ul senzațiilor, sentimentelor sau experiențelor astăzi m-am predat… La ce bun atâta joc de-a fața ascunselea?…. Știi ce am facut? Am început să pictez clădirile gri în care poveștile uitate trăiesc rutina unei zile de joi… Le-am zâmbit și am văzut cum curcubeul apare chiar dacă nu plouă, m-am bucurat de fluturele care, bătând din aripi, a trecut pe deasupra raportului în care se dădeau ultimele lupte pe frontul cuvintelor și am văzut cum scaunele se colorează în albastrul mării de sidef, acea necunoscută în care te-am cunoscut pe tine…. Am îmbrățișat o prietenă și ideile au prins culoare…. Am tăcut în mijlocul campaniei publicitare și în fața mea s-a conturat o campanie pentru suflet….

Oare sufletului îi poti da share pe facebook?

Am întrebat o salcie despre culoarea ei preferată și m-am gândit la tonurile și nuanțele care dau culoare sufletului meu. Am zâmbit cuvintelor și, surpriza, mi-au zâmbit înapoi…

Am înțeles în sfârșit că acolo, în peșteră, tu iți colorai sufletul iar eu, naivă, tot încercam să văd tabloul pe care nu îl vei termina niciodată. Așa că am început să îl pictez pe al meu….

Te albastru până la urmatoarea întâlnire,

Eu

PS – voi cum vă mai pictați sufletul astăzi?

#reimagine #impreuna cu Monica Măgureanu, alias amazing amazon

Author: reimagine