Ultima noapte de Mai

Azi l-am cunoscut pe… Paul.

Nu am mai citit de multă vreme altceva decât legislație și nu am mai văzut nimic altceva decât cifre, cifre, cifre… Mă bucur că l-am cunoscut Paul. Cred că fiecare dintre noi a trăit cel puțin o dată în viață agonia lui Paul sau deznădejdea Anei când și-a văzut iubirea ieşind pe ușa.

Cel mai mult am simțit nerăbdarea lui Paul de a ajunge acasă, la final, am avut aceiași impresie că drumul acela nu se mai termină și mi-am imaginat că el o va strânge pe Ana în brațe, o va iubi și vor respira la unison iubirea… Și când, ce să vezi? Buuummm!!!  Finalul delirant al Autorului!! Pentru moment l-am urât, dacă ar fi fost lângă mine, l-aș fi bătut!!!

Și totuși …am înțeles ceva, am descoperit mesajul acestuia de a nu renunţa la noi, de a găsi puterea să ne ridicăm după fiecare bătălie pierdută!!! Mesajul Autorului de a nu caută Iubirea în Univers sau chiar dincolo de El, ci de a căuta lângă noi, de a ne scotoci bine sufletul în străfundurile lui și de a accepta ceea ce ne este dăruit, ne este dat să trăim fără să ne dăm seama, mesajul de a nu ne fi teamă să cerem ajutorul prietenilor, de a avea puterea să recunoaștem că ne pierdem uneori, că avem nevoie de ajutor.

M-a fascinat limbajul direct, prea direct a lui Paul, vulgaritarea și decăderea omului îndrăgostit și părăsit . M-au capturat trăirile Anei, prietenia personajelor , franchețea cu care Autorul mi-a pălmuit obrazul și m-a făcut să mă gândesc la „scenariul ideal” în care noi, femeile, ne dorim să descoperim Iubirea venind călare pe un cal alb, să fie doar cum ne dorim și în ce condiții vrem noi, iar voi, bărbații, va doriți să gășiți o „Pamela Anderson” care să va fie fidelă, să va accepte orice mitocănie , să va fie amantã, soție și mamã deopotrivă . M-au fascinat „actualitatea” poveștii, clișeele societății actuale îmbibată în alcool, cu iz de iarbă și miros de sex, descrierea Bucureștiului, farmecul orașului, a Parisului acesta get-beget românesc, m-a făcut să mă întreb dacă nu cumva Autorul a trăit și a simțit ceva din toate acestea și m-a durut că toate s-au petrecut în luna mai, cea mai frumoasă luna din an pentru că în luna mai m-am născut eu.

Mi-a plăcut, Autorule!!

#reimagine #impreuna cu Violeta Ștefan, alias superhero accountant

Share:

Author: reimagine