Made by You cu Andreea Ghencea

Iată ce poți face cu două mâini creative și dibace!

Avem timp să fim creativi și inventivi. Ce părere ați avea dacă după toată această peroadă veți ieși din casă cu un articol vestimentar pictat de voi? Vorbesc despre manifestarea propriei imaginații în crearea unui tricou cu touch personal. Să nu mai pomenesc de mândria ce vă va cuprinde când veți spune că este pictat chiar de voi.

Propunerea mea: să reimaginăm un tricou simplu (poate fi o bluză/rochie/etc) într-o piesă specială din garderoba nostră. Iar pentru cei care au copii propun să faceți acest lucru împreună, rezultatele vor fi și mai spectaculoase.

Materiale necesare

  • Un articol vestimentar simplu, fara model sau textură, 100% bumbac
  • Un creion
  • Un carton sau o folie impermeabilă
  • Culori textile (este suficient să aveți o singură culoarea)
  • Pensule

Primul pas

Pregătirea articolului pe care-l veți reimagina. Eu am ales un tricou alb. De preferat este ca materialul pe care veți picta să fie cât mai intins, poate călcat înainte de a fi pictat pentru a evita eventuale cute ce pot la final distorsiona desenul realizat.

Pentru a evita transferarea pigmentului pe spatele tricoului trebuie plasat în interiorul tricoului un carton, o foaie de copt sau orice altceva impermeabil și neted.

Pasul 2

Schițăm conturul desenului dorit cu creionul. Astfel, avem control mai mare asupra formei atunci când vom picta cu pensula, chiar dacă vă răzgândiți și nu respectați conturul întru totul, creionul va ieși la prima spălare.

Eu aleg să realizez ca model de inspirație pentru voi un desen grafic, simbolic, inspirat din motive populare, simplu de reprodus fiind compus din linii în mare parte. Cu puțină îndemânare îl puteți realiza, poate chiar mai bine decât îmi va ieși mie.

Pasul 3

Pictura propriu-zisă. Eu am ales să realizez modelul cu negru. Dacă doriți să încercați acest experiment tot ce trebuie să faceți este să achizitionați un tub de culoare textilă. Poate fi orice culoare iubiți: roșu, galben, verde, etc. De asemenea, aleg ca tușele pe care le trasez să nu fie perfecte, la linie, pictate cu mare, mare grijă, nu vrem să arate precum un model imprimat digital, îmi doresc să fie cât mai autentic. Așadar, cu cât lăsați ca procesul să decurgă cât mai natural, cu atât rezultatele vor fi mai autentice. Nu vă faceți griji pentru micile imperfecțiuni, în asta constă farmecul primei creații.

Pasul 4

Fixarea culorii. Dupa ce ați terminat desenul lăsați să se usuce 24 de ore. Pentru a rezista la spălare, pictura trebuie fixată la caldură cu fierul de călcat, la temperatura potrivită pentru bumbac. Tricoul se calcă pe dos timp de 5 minute, în urma cărora poate fi purtat cu mare stil!

Pe Andreea o puteți găsi aici:

https://www.facebook.com/belongtoart/
Share:

Author: reimagine