Astăzi cu Paul Renaud

Paul Renaud este Certified Executive Coach (ICF), specializat în performanța de top și marketing, experiența sa vastă incluzând coaching pentru startup-uri și multinaționale precum Google, Coca-Cola, Philips, Bitdefender, eMAG, GE Capital, Toyota, UPS, UPC, Fokker, sau Endava, în timpul șederii sale în Asia, America de Sud și de Nord, Europa, Africa și Orientul Mijlociu. Paul este, de asemenea, autorul unei cărți de succes – ,,A networking book” – și speaker TEDx.

Care este primul lucru pe care îl vei face după ce trece toată nebunia aceasta?

Plecăm în vacanță! :)) Această perioadă a fost una foarte încărcată și poate chiar mai obositoare și mai stresantă decât una normală. Am lucrat de acasă, e drept, dar asta nu înseamnă că am lucrat mai puțin, ba din contră…  

Care este primul loc pe care dorești să îl vizitezi după ce se ridică restricțiile?

Canada, cu siguranță. Aș vrea sa îmi revăd cât mai curând băieții – unul locuiește în Montreal, celălalt în Toronto – dar și sora sau fratele. Această perioadă ne-a arătat încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de importanți suntem unii pentru ceilalți.

Filmul / cartea pe care îl / o recomanzi în această perioadă.

Biografia lui Leonardo da Vinci, scrisă de Walter Isaacson.

Viața ta înainte și după începerea pandemiei.

Am crezut cu toții că normalitatea ar trebui să arate întotdeauna fix așa cum ne-o construisem până în pandemie. Acum suntem mai inteligenți de atât, sper… 

Cum ți-ai reimaginat job-ul, acum că mulți oameni lucrează de acasă? Ne poți împărtăși un efect pozitiv al acestei schimbări?

Lucram destul de mult de la biroul meu de acasă chiar și înainte de pandemie, deci nu pot spune că s-au schimbat prea multe din punctul ăsta de vedere. Mărturisesc că, în cazul meu, sunt mai multe avantaje decât dezavantaje în a avea o astfel de activitate. Evident că nimeni nu își dorește să fie constrâns să facă sau să treacă prin asta, dar poate pe viitor vor fi din ce în ce mai multe persoane care vor descoperi că nu este neapărat nevoie să stea cu orele în trafic dacă pot face unele lucruri și altfel.

Tehnologia ne ajută enorm!  

Cum ne putem reimagina activitatea, astfel încât să rămânem productivi și pregătiți de acțiune, chiar și pe timp de pandemie?

Am trecut, ca specie, prin foarte multe încercări și întodeauna am mers mai departe. Trebuie să ne păstrăm doza de optimism și de această dată, să vedem lucrurile în perspectiva lor și să învățăm și această lecție a existenței pentru a depăși cu bine și cu daune minime un moment deosebit de neplăcut, nemaiîntâlnit pentru întreaga omenire. 

Ce recomandări ai pentru antreprenorii și managerii din România, care să îi ajute să treacă mai ușor prin această perioadă?

Mențineți contactul și comunicarea cu clienții voștri! Este extrem de importantă. Arătați compasiune și înțelegere, e o situație dificilă pentru toată lumea, nu doar pentru câțiva dintre noi. 

Ce crezi că ne învață această perioadă?

Lecția răbdării și faptul că nu suntem invincibili. Nu suntem stăpânii acestei lumi și ar trebui să ne înțelegem mai bine locul, menirea și rolul pe această Planetă – un organism viu, la rândul ei și care avea nevoie de o pauză, la fel ca noi toți! 

Author: reimagine