reIMAGINE VegLifeStyle

Cine este în spatele blogului VegLifeStyle? Adriana Iordan pe care vă invităm să o cunoașteți:

„Am 32 de ani, am lucrat în agenție de publicitate și mai mulți ani în dezvoltare de restaurante pentru un brand din Republica Moldova.

Sunt pasionată de gătit, ador să colecționez farfurii de toate felurile, să mă plimb în natură și să mă joc cu cei 3 blănoși ai mei.😊

În momentul de față sunt blogger culinar și colaborez cu mai multe vegane românești și internaționale pentru dezvoltarea pe piața locală.”

Cum a început povestea VegLifeStyle?

Povestea blogului a început acum 4 ani când ne-am gândit că ar fi bine să arătăm tuturor cât de cool sunt legumele. 😊

A fost ințiativa iubitului meu, Cristian, care în momentul de față prepară toate deserturile de pe blog. Și el e pasionat de gătit, în special pe partea de dulciuri.😊

A fost greu la început, însă pe parcurs am acumulat know-how, idei și proiecte noi care ne-au determinat să continuăm.

Cât de la îndemână este să fii vegan în România?

Multă lume mă întreabă: dar nu e scump să fii vegan? Alimentele bio sunt foarte scumpe, nu mi-aș permite…

Aceasta este percepția la început, alimentele vegane sunt scumpe, însă este foarte simplu să adopți acest stil de viață.

Legumele nu sunt scumpe, năutul și lintea la fel, resurse online sunt foarte multe, este evident că ai nevoie de ambiție și determinare.

Care crezi că ar putea fi cea mai mare provocare a unui bucătar care își propune să ofere un meniu vegan super savuros?

Un bucătar desăvărșit și pasionat poate să dezvolte oricând o rețetă plant based, eu asta cred.

Iar ca să știe că acea rețetă e reușită, trebuie testată de persoane care nu au acest stil de viață.

De exemplu, poți face o rețetă de burger vegan cu care poți să satisfaci ușor orice client pretențios, numai dacă știi să pui ingredientele secrete la locul lor.

Ce localuri faine cu produse vegane ai descoperit în București?

Recunosc că nu prea iau masa în oraș, însă când o fac, prefer să mănânc un falafel de la Calif 😊. În Cluj există un local foarte fain, Samsara Food House, unul din cele mai mari restaurante vegetariene din Europa.

Îl pot numi restaurantul meu preferat! Mi se pare special și diferit față de tot ce există pe piața horeca.

A fi vegan înseamnă că îți schimbi cu totul stilul de viață, așa e? Inclusiv garderoba, acordând mult mai multă importanță fenomenului de slow fashion/modă sustenabilă. Cum arată acum dulapul tău? 😊

Așa este, începi să pui accent nu numai pe mâncare ci și pe partea de produse cosmetice & îngrijire și fashion.

Mai am o singură geacă de piele în garderobă, o port până când se va deteriora. În schimb, îmi place tare mult să descopăr comori prin magazinele vintage sau SH. Consider că hainelor trebuie să le dăm o a doua șansă.😊

Cum crezi că oamenii ar putea fi încurajați și convinși să își sorteze deșeurile și să recicleze?

Din punctul meu de vedere ar trebui să existe mai multe campanii de conștientizare pe rețelele de social media, influenceri care să se implice activ în acest demers apoi câteva legi clare din partea autorităților.

Noi reciclăm de mulți ani și deja a devenit o obișnuință să sortez fiecare ambalaj pe care îl folosim.

Bineînțeles, aici intervine și spiritul civic și grija față de natură și animale.

Cea mai funny întrebare primită de la cineva care tocmai ce aflase că ești vegană. 😊 (În afară de ”Dar tu ce mănânci?”😊 )

De unde îți iei proteinele? 😊)) Oamenii cred că doar carnea conține proteine și e musai să fie la o masă principală. Cel mai bun și rapid exemplu de proteină vegetală este năutul, care se poate prepara sub multe forme, hummus, chiftele, tocană etc. Bineînțeles, e nevoie de determinare și puțină creativitate ca să te poți gândi că o bucată de carne poate fi înlocuită ușor cu o legumă.

Cum a fost pentru tine perioada #StaiAcasa?

Aș putea să zic că în toată această perioadă m-am reinventat, am început să fac mult mai multă mișcare, rețete noi, să descopăr oameni interesanți și pasionați de ceea ce fac. Am lucrat intens la noua imagine a blogului și la rețete inovatoare.

Viața după pandemie… cum crezi că va fi?

Total diferită, însă dacă știi să te adaptezi, vei reuși să treci peste toate hopurile.

Eu personal mă voi axa pe tot ce presupune acest stil de viață și beneficiile pe care ți le poate oferi.

Viața se schimbă și noi trebuie să ne adaptăm și să ne învățăm cu tot ce e nou, cu siguranță va fi o provocare pentru unii dintre noi.

Author: reimagine