reIMAGINE cu Florentina Gionea

Florentina Gionea ajută femeile independente, de carieră și de succes să aibă relații de cuplu împlinite. Are peste 15.000 de ore de terapie de grup și individuală. Este fondatoarea Programelor Deschide-te către o relație împlinită, Cum să treci ușor peste despărțire și Dating&Intimacy.

În ultimii 7 ani, Florentina a vorbit pe scena TEDX, a susținut conferințe naționale pe tema relațiilor de cuplu și a avut numeroase apariții TV și în media, precum: Antena 1, Antena 3, Canal 33, A7TV, TVR1, București FM.

Cum ai ajuns să fii terapeut relațional?

De 7 ani lucrez cu oamenii pe partea de terapie și spiritualitate. Am început să lucrez exclusiv în zona de relații de cuplu când clienții mei efectiv veneau și îmi cereau să îi ajut să își găsească partener, să se vindece sau să treacă prin despărțiri. Am dezvoltat ritualuri și tehnici spirituale speciale pentru vindecarea în cuplu: de la vindecarea relației cu părinții până la vindecarea durerilor din fostele relații și pentru atragerea partenerului potrivit.

Fac ceea ce îmi place și nu simt că muncesc o zi din viața mea. Abia aștept să mă trezesc dimineața ca să creez ceva nou, să mă întâlnesc cu femeile cu care lucrez. Să îți descoperi misiunea și vocația este un lucru extraordinar pentru că mă simt mereu plină de viață și oricât de greu ar fi în unele momente, mereu găsesc puterea să merg mai departe.

© Ruxandra Scripcariu

În ce moment ar fi oare timpul ca cineva să apeleze la ajutorul unui terapeut relațional?

Ieri. 😊 Vindecarea personală și relația cu sinele ar trebui să fie mereu pe primul loc. O secțiune mare din programul meu de coaching și terapie pe șase luni este dedicată maturizării. Majoritatea relațiilor nu funcționează azi pentru că partenerii sunt la vârsta kinestezică de copil. Doi copii nu pot forma o familie și nici nu pot face alți copii. Anumite persoane sunt în faza de adolescent și cam așa se înfiripă și destramă foarte repede relațiile în ziua de azi.

În general, femeile mă caută când sunt în divorț sau în relații complicate, ori nu reușesc să întâlnească un partener serios pentru o relație asumată. Sunt și femei, dar mult mai puține, care intră în programul meu pentru a duce relația în care sunt pe un nivel și mai împlinitor.

Publicul căruia te adresezi sunt femeile. De ce nu și bărbați?

Dumnezeu i-a lăsat femeii o mare onoare: aceea de a crea, gestiona și menține energia relației de cuplu. De aceea eu consider că dacă femeia este spirituală și conștientă de ea, poate crea o relație împlinită, bărbatul se va adapta imediat.

Lucrez și cu bărbați, dar pentru ei am un proiect diferit care rulează doar în limba engleză.

Cum crezi că s-a modificat dinamica unui cuplu dacă ai compara generația părinților cu cea din care faci tu parte?

În 2020 femeile și bărbații vor relații împlinite. Conștiența de sine a crescut foarte mult. O frază pe care o aud constant la clientele mele în faza incipientă a relației noastre de terapie este: „Nu vreau o relație de cuplu ca a părinților mei, în care nu am văzut iubire și afecțiune.”

Generația noastră nu mai acceptă relația sau căsătoria de dragul societății sau al familiei. Generația noastră vrea să creeze diferit și să aducă pe lume copii sănătoși și fericiți care să performeze în viața lor, nu să stea constant să își vindece traumele din copilărie.

Părinții noștri ne-au dat ce au considerat că pot ei mai bine la momentul respectiv, și chiar așa este. Trebuie să înțelegem că atât au putut ei și că este de datoria noastră să ne vindecăm copilăria, dacă considerăm că sunt traume de acolo.

Suntem într-o perioadă de tranziție în ceea ce privește cuplul și această vindecare intensă pe care oamenii o fac va duce în viitor la relații fericite. Sunt absolut convinsă de acest lucru.

Ești absolventă a ”Cursului de Nutriție și Prevenție a bolilor prin Nutriție” de la Universitatea din San Francisco, California și cursul ”Știința Gastronomiei”, Universitatea din Hong Kong. Care au fost pașii care te-au purtat către aceste experiențe și ce a urmat după?

Îmi place întrebarea aceasta. Sunt genul de persoană autodidactă, căreia îi place să performeze și să se specializeze în tot ce face. Mă consider o persoană complexă și aria mea de contribuție în societate are domenii extinse. Când am făcut aceste cursuri activam în zona de nutriție, combinată cu vindecare și spiritualitate. Mereu la mine spiritualitatea este un factor comun în orice aș face. Însă am avut o lecție importantă de învățat: aceea de a lucra pe un domeniu până devin super specializată pe el, și apoi pot dezvolta și alt proiect.

În acest moment dezvolt Comunitatea Femeilor Autentice din România, care are la bază în primă fază vindecarea, maturizarea și capacitatea de a crea relații împlinite de cuplu, însă pe viitor comunitatea va avea și alte tipuri de programe în zona nutrițională, spirituală, de abundență. 

© Ruxandra Scripcariu

Crezi că preocuparea pentru un stil de viață sănătos intervine după o anume vârstă?

Cred că vine atunci când ai o problemă sau o boală. Când activam pe zona de nutriție, persoanele care veneau spre mine în general experimentau lipsă de energie și un stil de viață nesănătos. Dacă ai o problemă nu mai contează vârsta, vrei să o rezolvi.

După 27 ani am văzut, însă, o activitate mai intensă în a vrea să ai un stil de viață sănătos.

Putem să eradicăm oare misoginismul și misandria? Și dacă da, cum?

Da, când vom ajunge la un nivel de iubire și acceptare de sine. Le putem eradica, în primul rând în lumea noastră interioară, când vom face acest lucru se va reflecta în lumea noastră exterioară. Însă și în aceste concepte și stări sunt situații de învățat și experimentat. Pentru că viața pe Pământ presupune învățare și experimentare.

Crezi în egalitatea între sexe ca fiind o realitate pe care o trăim sau un concept apărut odată cu feminismul?

Nu. Femeile au fost și vor fi întotdeauna cu mult superioare bărbatului când vine vorba de evoluția spirituală, capacitatea de a gestiona situațiile și viața. Cu cât femeia este mai iubită și mai admirată de bărbat cu atât viața bărbatului devine și mai frumoasă și mai fericită. Pentru că femeia este o sursă inestimabilă de energie și iubire. Iar capacitatea ei de conectare la divinitate este extraordinară.

Ce a însemnat pentru tine venirea pandemiei și cum ți-a schimbat viața profesională dar și personală?

Pentru mine pandemia a existat și nu a existat. Proiectele mele fiind în mediul exclusiv online a avut o creștere fabuloasă, la care nu mă așteptam mai ales în pandemie. Programul de coaching și terapie pe șase luni pe care îl dezvolt pentru femei are o cerere foarte mare și este transformațional de-a dreptul.

Ce este pentru tine fericirea?

Să dansez prin casă, să mă bucur de familia mea. Să râd, să ies cu prietenii mei, să văd transformare în clientele mele, să fiu stabilă pe planurile vieții și să vorbesc pe scene mari. Deși acum evenimentele sunt oprite, abia aștept anul viitor să pot urca din nou pe scenă și să împărtășesc din cunoașterea ce mi-a fost oferită de la divinitate.

Author: reimagine