Parole, Parole

Dragă Me

Cred că mi-am dat seama de ce nu mai primesc scrisori de la tine. Cred că pot să aplic la o poziție de detectiv dacă mai exersez puțin. Am avut aseară o conversație cu stelele care demult nu au mai venit la mine așa în număr mare. Erau pline de energie jucăușă dar atât de reci că aproape nu mai aveam nevoie de aer condiționat. Le-am zis chiar să vină mai des, sunt mult mai simpatice decât cutia aia de plastic pe care o pornești când uiti că erai prieten cu căldura.

Și uite cum ne jucam noi în tăcerea nopții și una dintre ele are o idee. Știi că ele au idei dintre cele mai năstrușnice. Să jucăm Parole țipă ea strălucind cu intermitențe… Parole, Parole.. Regulile sunt foarte simple Me, trebuie să pui o serie de întrebări și să citești printre străluciri de stele ca să afli parola către sufletul fiecărei stele. O dată aflată trebuie să o rostești cu sufletul tău și ea te primește în inima ei. E atât de frumos în inima unei stele încât cred că o să îți desenez mai degrabă decât să îți povestesc. Imaginează-ți un carusel de sentimente și vată de zahăr ars în care plutești agățat de coada unei păsări măiastre, în care fiecare strălucire pe care oamenii o zăresc pe cer este o batere de inimă de stea. Crezi că poți găsi ceva mai frumos. Eu nu.

E și uite că începem jocul și rând pe rând ghicesc parolele și ele, drăguțele, mă lasă în carusel. Parcă sunt copil mic. Râd, gust din vata de zahăr ars care uneori e roz, alteori e bleu, alteori are culoarea copilăriei mele. Până ajung la Ea…Orice aș fi întrebat-o, orice truc machiavelic să smulg vreun indiciu părea sortit eșecului până la momentul când mi-a vorbit. <Ca să poți afla Parola către sufletul meu trebuie să mi-o spui pe a ta….> spuse ea cu un zâmbet în colțul razei din dreapta sus. Bineînțeles m-am gândit eu. Parola mea este…. Și ce sa vezi Me, mi-am dat seama ca mi-am uitat parola către sufletul meu… Am căutat în sertarele atent ordonate ale minții, am intrat în ungherele ascunse de pânze de păianjen din străfundurile inimii mele și nimic Me…

Mi-am uitat parola de acces la mine Me.. Cred că de aceea nu am mai primit scrisorile de la tine. Mi-o reamintești tu? Știu ca ți-am lăsat-o scrisă pe un colț de hârtie arsă de vreme atunci când am plecat….

Scrie-mi parola către mine Me,

Me

o scrisoare de Monica Măgureanu

Author: reimagine