Referențialul de cuplu, alianță, de familie, de grup (Roiurile).

Pe 25,26 și 27 Septembrie, vom pătrunde tainele Referențialului de cuplu, alianță, de familie și de grup (Roiurile).

“Referențialul Arhetipurilor Personale este o unealtă evolutivă de dezvoltare interpersonală în care noțiunea de Referențial de Alianță are sens, fie că e vorba de un cuplu, fie de doi parteneri, un părinte și copilul său, elevul și profesorul său, etc.

Referențialul Alianței ne permite să înțelegem mai bine, să numim și să analizăm ceea ce afectează calitatea unei relații, ce îi poate perturba funcționarea, care îi sunt șansele de recuperare.

Alianța este de asemenea o școală unde învățăm să iubim. Privind din acest punct de vedere,  putem reexamina ”relația” în toată bogăția ei, propunând o metodă originală și inedită:  Referențialul Alianței.

Utilizarea arhetipurilor din Tarot prezente în Referențialul Alianței contribuie la stabilirea unui cadru pentru experimentarea intimității. Ca unealtă, poate îmbogăți instrumentarul  terapeuților de cuplu, permițându-le să lucreze asupra resurselor, provocărilor, pasajelor obligatorii, amintirilor inconștiente ale unei alianțe.

În timpuri în care, în societatea noastră, concepția despre cuplu și familie se schimbă, între îndemnul lui Léo Ferré: ”Nu te căsători!”, cel al lui Brassens: ”Să nu ne gravăm numele pe un pergament” și adoptarea căsătoriei pentru toți, Referențialul Alianței deschide noi căi de pacificare și creativitate.

Referențialul Alianței clarifică sensul unei alianțe. Dă indicații asupra manierei  în care un cuplu poate funcționa, în afara unor scheme prestabilite, reînnoind în permanență modul de relaționare, de comunicare și experiență.

Referențialul Alianței definește itinerariile pe care două persoane apropiate pot călători împreună pentru a evolua. Precizează resursele de care acestea dispun, lecțiile care trebuiesc învățate, obstacolele de trecut sau misiunile de îndeplinit.

Referențialul Alianței este o unealtă simbolică de mediere care, în cadrul unui travaliu terapeutic sau de dezvoltare interpersonală dă sens relației, favorizează comunicarea, contribuie la reconciliere sau la repararea legăturilor rupte.

În cadrul acestui modul se vor studia următoarele subiecte:

  • Minimul afectiv vital
  • Banda sau Arcana iubirii
  • Partea lui Venus
  • Carta alianței
  • Aspecte încrucișate dintre două referențiale
  • Compararea temelor 
  • Gestionarea conflictelor prin abordarea transgenerațională a Referențialului
  • Analiza arhetipurilor în familiile recompuse – RAP-ul unei țări
  • RAP-ul unei întreprinderi. 

Cursul este susținut de Monica Măgureanu, practician și formator Referențialul Arhetipurilor Personale.

Cursul va avea loc on-line pe platforma zoom, datele de conectare se vor transmite participanților înregistrați și confirmați, Vineri, 25 Septembrie 5 pm – 9 pm, Sâmbătă și Duminică 10 am – 6 pm.

Condiții de participare

Pentru participarea la acest curs sunt necesare cunoștințe prealabile în metoda Referențialului Arhetipurilor Personale (minim RN1, RN2 și RN 3).

Înscrierile se fac la: mihaela@pandorrastyle.ro și sunt luate în calcul în ordinea sosirii. Numărul maxim de participanți – 15 persoane.

Modalități de plată

Taxa de participare este de 750 RON.

Referențialul Arhetipurilor Personale ( Le Référentiel de Naissance ) este creație Georges Colleuil și este înregistrat la Institutul Național al Proprietății Industriale din Franța sub numărul 063425574.

Website Școala Georges Colleuil în România – http://georgescolleuil.ro/

Author: reimagine