reIMAGINE YOU – Practica Prezenței

Încarc Evenimente

Atelier experiențial de reconectare la sinele nostru autentic.

  • Simți adesea că reacționezi exagerat în situații pe care alții le pot percepe ca minore?
  • Există momente în care te surprinzi că visezi cu ochii deschiși sau te afli mental în altă parte, în timp ce cineva îți vorbește, fiind dificil să rămâi pe deplin prezent în conversații?
  • Te surprinzi frecvent că te deconectezi sau ești deconectat mental de momentul prezent, găsești mereu ceva la care să te gândești sau ceva de făcut?
  • Te regăsești în comportamente precum verificarea constantă a telefonului,a paginilor din social media, grăbirea executării sarcinilor fără un motiv anume sau uitarea frecventă a detaliilor conversațiilor sau evenimentelor recente?
  • Ești conștient de impactul pe care emoțiile și comportamentele tale îl au asupra stării tale de bine? Înțelegi importanța conștientizării de sine în a face schimbări pozitive și a te elibera de obiceiurile nesănătoase?

Te invit să practici Prezența în compania călăuzelor necuvântătoare ce o exersează cu înțelepciune în fiecare moment al vieții lor.

 

Interacțiunea, apropierea și a fi, pur și simplu, în prezența calului ne aduc o lecție profundă care transcende barierele limbajului și pătrunde în adâncul ființei noastre. Este o lecție care se dezvăluie treptat prin experiențe de interacțiune, de îngrijire și pregătire a calului și, în cele din urmă, prin experimentarea cuplului ce se formează atunci când suntem în șa. Atunci când această oportunitate întâlnește Compassionate Inquiry® și este integrată într-un atelier experiențial, se activează posibilitatea de a ni se dezvălui perspective la care nici măcar nu ne-am gândit despre poveștile pe care ni le spunem și impactul pe care acestea îl au asupra modului în care răspundem la realitatea percepută prin filtrul credințelor și interpretărilor noastre.

Cum practicăm?

Pe măsură ce interacționăm cu aceste creaturi magnifice, suntem invitați să fim prezenți – cu adevărat prezenți – în acest moment. Calul, un maestru al conexiunii, simte fiecare nuanță a noastră, atât fizică, cât și emoțională. El percepe autenticitatea intențiilor noastre, congruența dintre cuvintele noastre și limbajul corpului nostru. În prezența lui, nu ne putem ascunde sau înșela. Ne întâmpinăm o oglindă care reflectă adevărul peisajului nostru interior.

În acest atelier, descoperim câte puțin din puterea noastră interioară lucrând cu senzațiile, emoțiile, interpretările sau gândurile noastre. Printr-o explorarea atentă, putem descoperi ceea ce se află sub prima noastră impresie, sub analiza minții și a gândurilor, de altfel bine intenționate – șoaptele subtile ale dorințelor, fricilor și credințele noastre originare. Calul devine un catalizator al autodescoperirii, ghidându-ne cu blândețe către un loc de înțelegere mai profundă.

Prin Compassionate Inquiry® examinăm narațiunile pe care le-am țesut de-a lungul vieții – poveștile pe care ni le spunem despre cine suntem și ce credem. Recunoaștem puterea acestor narațiuni, modul în care ne modelează percepțiile și ne influențează răspunsurile la lumea din jurul nostru. Pe măsură ce facem lumină, putem obține noi perspective asupra adevăratului nostru sine. Descoperim motivele ascunse din spatele acțiunilor noastre și emoțiile care ne colorează interacțiunile.

În cele din urmă, acest atelier ne invită să ne rescriem poveștile – să creăm narațiuni care se aliniază cu cele mai profunde valori și aspirații ale noastre. Redescoperim cum putem să fim cu adevărat prezenți, să ascultăm cu toată ființa și să răspundem autentic lumii din jurul nostru. Ieșim din această experiență cu o claritate nouă și cu o capacitate sporită de a naviga în tapiseria complicată a vieților noastre, ghidați de adevărul care se află în interiorul nostru.

Program de practică

07:30-08:00 – Vă așteptăm cu o cafea bună, limonadă și fructe proaspete la Clubul de Echitatie Animo Ranch, Str. Antenei, nr. 10, Balotesti, Romania, 077016

08:00 – 08:30 – Cu mic cu mare ne ocupăm locul pe salteluțele din dotare și purcedem la setarea intențiilor de practică

08:30 – 09:30 – Întâlnirea cu Victoria vă aduce posibilitatea interacțiunii individuale și de grup cu această oglindă necuvântătoare a sufletului fiecăruia dintre voi. Practica se va desfășura cu ghidajul Monicăi Măgureanu și cu suportul Mădălinei Burghelea.

09:30-09:45 – o pauză bine meritată

09:45 – 10: 45 – Într-un spațiu amenajat, fără grabă și fără “trebuie”, integrăm practica de dimineața alături de Monica.

10:45-11:15 – Ne organizăm masa de prânz în pauza dinaintea următorului modul de practică.

11:15-11:45 – Îi cunoașteți pe Nero și pe Fulger, participați la pregătirea lor pentru următoarea practică.

11:45-13:00 – urcați în șa, însoțiți de Monica și Mădălina. Fiecare participant va experimenta 15 minute de conexiune cu pritenii Nero și Fulger iar observatorii vor primi exercițiile proprii.

13:00 – 14:00 – Prânzul

14:00 – 15:00 – Sesiune de Integrare alături de Monica și închiderea evenimentului.

Înainte de a veni la practică ai grijă să aduci cu tine:

  • O pereche de pantaloni lungi, lejeri și o pereche de jeansi pentru sesiunea de practică în șa
  • Încăltări tip adidas
  • Protecție solară și de insecte
  • Top-uri lejere
  • Opțional – Șapcă/Pălărie

Când și unde practicăm?

Vineri, 14 Iulie, 07:30 – 15:00, Clubul de Echitatie Animo Ranch, Str. Antenei, nr. 10, Balotesti, Romania, 077016

Costuri

Costul atelierului: 850 RON de persoană

Număr Maxim de Participanți: 6

Confirmarea înscrierii este condiționată de achitarea integral a taxei de participare cu minim 10 zile calendaristice anterior datei de desfășurare a atelierului.

_____

Despre Compassionate Inquiry® – o abordare terapeutică dezvoltată de Dr. Gabor Maté care combină diverse elemente de psihologie, mindfulness și experiență somatică pentru a ajuta indivizii să-și exploreze gândurile, emoțiile și comportamentele cu curiozitate și compasiune. Această abordare se bazează pe credința că durerea emoțională și fizică apare din nevoi emoționale nesatisfăcute și experiențe traumatice neprocesate.

____

Despre Hipoterapie – încurajează ca oamenii să se angajeze în activități precum îngrijirea, hrănirea și conducerea unui cal în timp ce sunt supravegheați de un terapeut.

Obiectivele acestei forme de terapie includ ajutarea oamenilor să-și dezvolte abilități precum reglarea emoțională, încrederea în sine și responsabilitatea.

____

Despre Facilitatori:

Monica Măgureanu este coach sistemic, practician și formator în metoda Referențialul Arhetipurilor Personale, Practician Certificat și Intern în abordarea Compassionate Inquiry®. Monica are o experiență de peste 18 ani în comunicare în zona de media și people management, peste 8 ani de practică profesională în zona de coaching și dezvoltare personală. A urmat cursurile de coaching sistemic susținute de către Alain Cardon, formarea ca practician și facilitator alături de Georges Colleuil și metoda Referențialului Arhetipurilor Personale, precum și ateliere numeroase de perfecționare în lucrul cu trauma de dezvoltare.

Madalina Burghelea este instructor de echitație certificat și organizează tabere ecvestre dedicate copiilor. Din 2010, timp de mai bine de 10 ani, a activat în cadrul Adăpostului de Cai din TEI Toboc, ocupându-se de mișcarea cailor, de administrarea tratamentelor prescrise de medicii veterinari si de bunăstarea acestora. În prezent Mădălina are proprii cai în grijă și activează ca instructor de echitație în cadrul clubului de Echitație Animo Ranch.

____

Termene si condiții

În cazul în care, din cauza unor motive personale, participanții doresc să se retragă de la atelier ulterior achitării taxei, vor anunța acest lucru în scris la adresa de email reimagine@reimagine.ro , caz în care se vor aplica următoarele reguli:

– în cazul în care solicitarea de retragere de la atelier este transmisă pe email în intervalul de 15 până la 30 de zile calendaristice, inclusiv, înainte de începerea propriu zisă a acestuia, suma achitată va fi restituită în proporție de 70%.

– în cazul în care solicitarea de retragere de la atelier este transmisă pe email într-un interval de peste 30 de zile calendaristice înainte de începerea propriu zisă a acestuia, suma achitată va fi restituită integral.

– în cazul în care participantul dorește să se retragă de la atelier într-un interval mai mic de 14 de zile calendaristice înainte de începerea propriu zisă a acestuia, inclusiv în ziua evenimentului, suma achitată nu poate fi restituită și va fi reținută integral de către organizator.

În situații excepționale (de exemplu boală gravă), se poate solicita restituirea integrală a taxei, condiționat de prezentarea de documente în sprijinul cererii. Organizatorul este îndreptățit să decidă unilateral de la caz la caz dacă suma se restituie participantului.

Dacă numărul de participanţi este prea mare pentru un atelier, organizatorii vor propune o listă de aşteptare pentru un alt eveniment.

Prin transmiterea pe e-mail reimagine@reimagine.ro  a solicitării de înscriere participanții confirmă că au luat la cunoștință condițiile de participare așa cum sunt ele prezentate mai sus.

Organizator:

Pandorra Dreams SRL, CUI: 34149113, J23/3824/2020, Balotesti, str. Viselor nr. 1, Vila 64, jud. Ilfov

Informații la:

Telefon: 0371 100 011

E-mail: reimagine@reimagine.ro

Go to Top