Atelier Experiențial – „Eu cum mă apăr?”, întâlnirea cu Protectorul Interior

Încarc Evenimente

Sâmbătă, 18 Noiembrie, în București, va avea loc primul atelier experiențial din seria de evenimente RAP-LABEu cum mă apăr, o întâlnire cu Protectorul nostru Interior.

Vă invităm să explorați răspunsurile la această întrebare prin intermediul arhetipurilor, simbolurilor din tarot, Referențialul Arhetipurilor Personale și Compassionate InquiryR

Să vă spun o poveste adevărată…

A fost odată, într-o lume în care sufletele se plimbau libere în îmbrățișarea plină de afecțiune a Universului, o vreme când sinele nostru adevărat a venit pe lume. A apărut ca un boboc delicat, dornic să exploreze minunile și provocările existenței. Cu toate acestea, puțin știa el despre călătoria sa care avea să se desfășoare în paralel cu apariția protectorilor, născuți pentru a-l proteja, ocroti și apăra împotriva furtunilor pe care viața inevitabil avea să le aducă.

Pe măsură ce sinele adevărat creștea, la fel și protectorii prindeau forță și avânt. Fiecare protector apărea atunci când supraviețuirea era pusă sub semnul îndoielii. Atunci când sinele era rușinat, postura corpului se transforma într-un scut stoic, o fortăreață a autoconservării. Când credința că nu este destul de bun sau iubit își făcea simțită prezența, iubitorul trădat apărea, căutând aprobare și validare în fiecare colț. Și cel care făcea, condus de o nevoie neliniștită de a lua controlul, apărea ca răspuns la așteptările celor din jur.

Dar pe măsură ce trecea timpul, o transformare graduală avea loc. Protectorii și-au îndeplinit cu credință datoria, creând un spațiu sigur pentru creștere. Totuși, în acest proces, ei și-au asumat o viață proprie, umbrind sinele adevărat care se afla dedesubt. Astfel, protectorii au tranziționat în a deveni măștile care ascundeau sufletul.

Inevitabil, au izbucnit conflicte atunci când au fost confruntați cu așteptările externe. Furia, frica și tristețea au erupt, în timp ce sinele adevărat căuta să scape din strânsoarea protectorilor săi. Dar întrebarea rămâne: Cum putem scăpa de ceea ce ne-a protejat atât de feroce? În fața apariției protectorilor, tânjim să ne exprimăm adevăratul sine, dar ne regăsim încurcați în haina lor protectoare.

Călătoria spre autodescoperire pare a cere dezlegarea straturilor de protecție, desprinderea ușoară a scuturilor și măștilor care ne-au slujit. Doar atunci putem spera să găsim alinare în a îmbrățișa sinele adevărat, sufletul eliberat de lanțurile fricii și așteptărilor. Dar pe măsură ce pornim pe acest drum, întrebarea persistă, hărțuindu-ne gândurile: Putem cu adevărat să scăpăm de cel care ne-a salvat?

„Trauma compromite capacitatea noastră de a ne angaja în relații cu ceilalți prin înlocuirea tiparelor de conectare cu tipare de protecție.” (Stephen Porges)

Această cunoaștere ne permite să identificăm cauzele profunde și să găsim și alte posibilități de acțiune în afara celor propuse de protectorii noștri. În plus, cultivarea unui simț al curiozității alimentează motivația noastră de a căuta căi alternative și de a explora perspective diferite. Poate vom pune la îndoială starea actuală și vom găsi modalități creative de a transforma realitatea din scutul celor care o data ne-au salvat viața.

Simbolurile, proiecția în arhetipuri prin tarot și Referențialul Arhetipurilor Personale, alături de Compassionate InquiryR servesc drept instrumente puternice care ne permit să deconstruim apărările noastre și să obținem o înțelegere mai profundă a credințelor care stau la baza acestora. Utilizarea simbolurilor ne ajută să externalizăm experiențele și emoțiile noastre interne, permițându-ne să interacționăm cu ele dintr-o perspectivă nouă.

Atelierul este susținut de către Monica Măgureanu, Consilier de Dezvoltare Personală, Practician și Formator agreat de Școala Internațională Georges Colleuil în metoda Referențialului Arhetipurilor Personale, Practician Certificat în abordarea Compassionate InquiryR, abordarea dezvoltată de către Dr. Gabor Maté și Sat Dharam Kaur

 

Costul Atelierului: 300 RON

Înscrieri și detalii: reimagine@reimagine.ro

Atelierul va avea loc în București iar locația va fi comunicată ulterior tuturor participanților confirmați.

_________________________________________

Referențialul Arhetipurilor Personale utilizează simbolurile din cărțile de tarot care rezonează profund în inconștientul colectiv, permitându-ne să accesăm teme și energii universale. Prin interacțiunea cu aceste simboluri, putem dezvălui aspecte ascunse ale sinelui nostru, să explorăm fricile și dorințele noastre și, în cele din urmă, să obținem o înțelegere mai cuprinzătoare a experiențelor noastre cognitive, emoționale și senzoriale.

Compassionate InquiryR oferă o abordare blândă și lipsită de judecată în explorarea lumii noastre interioare. Ne încurajează să investigăm gândurile, emoțiile și senzațiile noastre cu curiozitate și bunătate. Putem astfel transforma mecanismele de apărare pe care le-am construit pentru a ne proteja de disconfort sau durere, onorând darurile pe care acestea ni le-au adus. Prin acest proces, obținem o înțelegere mai profundă a puterii noastre din spatele scutului – forța și rezistența pe care le posedăm și care ne permit să navigăm în situații provocatoare. Ancheta compasională ne permite să îmbrățișăm toate aspectele noastre, inclusiv umbrele și vulnerabilitățile pe care le-am evitat, conducând în cele din urmă la o imagine autentică și integrată a sinelui.

 

*Termeni și Condiții

În cazul în care, din cauza unor motive personale, participanții doresc să se retragă de la curs ulterior achitării taxei, vor anunța acest lucru în scris la adresa de email reimagine@reimagine.ro, caz în care se vor aplica următoarele reguli:

– în cazul în care solicitarea de retragere de la curs este transmisă pe email cu până în 7 zile calendaristice, inclusiv, înainte de începerea propriu zisă a stagiului, suma achitată va fi restituită în proporție de 100%.

– în cazul în care solicitarea de retragere de la curs este transmisă pe email în intervalul de 7 până la 3 zile calendaristice, inclusiv, înainte de începerea propriu zisă a stagiului, suma achitată va fi restituită în proporție de 50%.

– în cazul în care participantul dorește să se retragă de la stagiu într-un interval mai mic de 3 zile calendaristice înainte de începerea propriu zisă a stagiului, inclusiv în ziua stagiului, suma achitată nu poate fi restituită și va fi reținută integral de către organizator.

În situații excepționale (de exemplu boală gravă), se poate solicita restituirea integrală a taxei, condiționat de prezentarea de documente în sprijinul cererii. Organizatorul este îndreptățit să decidă unilateral de la caz la caz dacă suma se restituie participantului.

Dacă numărul de participanţi este prea mare pentru un atelier, organizatorii vor propune o listă de aşteptare pentru un alt stagiu.

Prin transmiterea pe e-mail reimagine@reimagine.ro a solicitării de înscriere participanții confirmă că au luat la cunoștință condițiile de participare așa cum sunt ele prezentate mai sus.

Go to Top