Atelier COMPASIUNEA

Încarc Evenimente

Atelier – metoda CONTURURI PSIHOLOGICE

Să înveți să-ți vorbești ție cu o voce blândă de mama hrănitoare, nu e tocmai simplu. Să îndulcești privirea și tonul neînduplecat al criticului intern, iată o provocare pe care o întâlnim cu toții pe calea maturizării noastre. Dacă adaugi aici și intenția de a te dezlega de lanțurile dureroase ale vinovăției, ale rușinii sau ale fricilor de a te arăta cu toate nuanțele emoțiilor tale, da, aș putea spune că sunt șanse să răsară soare de sine autentic pe cărările vieții tale. Dincolo de condiționările care te-au însoțit și au înțepat pielea AFIRMĂRII DE SINE în copilărie.

Și ce înseamnă să strălucești cât mai mult din miezul ființei tale altceva decât să descoperi ce înseamnă CONEXIUNEA cu toate vietățile afective ale spațiului tău lăuntric? Ce dar poate fi mai prețios decât să înveți să inventezi ATENȚIE binevoitoare față de sine și din piatra seacă a absenței ei în pruncia ta? Nu ar fi minunat să te deschizi zi de zi, ceas de ceas, către mesajele pe care emoțiile le au pentru tine?

Este și motivul pentru care vă propunem acest atelier, ca să mai facem un pas mic, de pitic, pe harta cunoașterii măsurii COMPASIUNII FAȚĂ DE SINE ȘI FAȚĂ DE CEILALȚI.

Partea I

Exercițiu de modelare corporală a COMPASIUNII.

Obiectivele exercițiului:

  • recunoașterea și exprimarea inhibițiilor asociate reprezentării corporale a compasiunii față de sine;
  • recunoașterea senzațiilor corporale asociate compasiunii;
  • identificarea de către ceilalți participanți a microgesturilor asociate modelării corporale (de care poate cel în postura de actor nu este conștient și a emoțiilor secundare asociate);
  • identificarea gândurilor, amintirilor și nevoilor asociate modelării în fața celorlalți a compasiunii;

Partea II

Exercițiu prin care participanții vor identifica ceea ce îi împiedică să manifeste în relațiile lor COMPASIUNEA.

Obiectivele exercițiului:

  • Ce este compasiunea?
  • Cum se manifesta compasiunea în relația mea cu ceilalți și cu mine însămi?
  • Conectarea la senzațiile corporale asociate compasiunii;
  • Introspecție ghidată – Dacă aș avea compasiune față de mine

Costul Atelierului: 500 RON

Înscrieri și detalii: reimagine@reimagine.ro

Atelierul va avea loc în persoană la București. Locația exactă va fi comunicată persoanelor înscrise cu maxim 7 zile anterior datei de desfășurare a evenimentului.

Desfășurare:

Sosire 09:30 – 10:00
Partea întâi 10:00 – 12:30
Pauza de prânz 12:30 – 13:30
Partea a doua 13:30 – 16:00
Debriefing 16:00 – 18:00

 

Abia așteptăm să ne cunoaștem și să ne descoperim!

Termeni și Condiții

Numar maxim de participanti – 25 persoane

În cazul în care, din cauza unor motive personale, participanții doresc să se retragă de la curs ulterior achitării taxei, vor anunța acest lucru în scris la adresa de email reimagine@reimagine.ro, caz în care se vor aplica următoarele reguli:

– în cazul în care solicitarea de retragere de la curs este transmisă pe email cu până în 7 zile calendaristice, inclusiv, înainte de începerea propriu zisă a stagiului, suma achitată va fi restituită în proporție de 100%.

– în cazul în care solicitarea de retragere de la curs este transmisă pe email în intervalul de 7 până la 3 zile calendaristice, inclusiv, înainte de începerea propriu zisă a stagiului, suma achitată va fi restituită în proporție de 50%.

– în cazul în care participantul dorește să se retragă de la stagiu într-un interval mai mic de 3 zile calendaristice înainte de începerea propriu zisă a stagiului, inclusiv în ziua stagiului, suma achitată nu poate fi restituită și va fi reținută integral de către organizator.

În situații excepționale (de exemplu boală gravă), se poate solicita restituirea integrală a taxei, condiționat de prezentarea de documente în sprijinul cererii.

Organizatorul este îndreptățit să decidă unilateral de la caz la caz dacă suma se restituie participantului.

Dacă numărul de participanţi este prea mare pentru un stagiu, organizatorii vor propune o listă de aşteptare pentru un alt stagiu.

Prin transmiterea pe e-mail reimagine@reimagine.ro a solicitării de înscriere participanții confirmă că au luat la cunoștință condițiile de participare așa cum sunt ele prezentate mai sus.

______________

Facilitatori

Alexandrina Carmen Ene – dr. în psihopatologie și procese creatoare la Sorbona, psihoterapeut, despre ale cărei formări găsiți mai multe aici

Monica Măgureanu Practician Certificat în Compassionate Inquiry, Practician și formator în metoda Referențialul Arhetipurilor Personale, Coach Sistemic. În prezent este în curs de formare in terapia NARM (NeuroAffective Relational Model) și în curs de certificare Instructor de Yoga alături de Yoga Alliance.

___________________

Compassionate Inquiry® este o abordare a creșterii personale și a vindecării dezvoltată de Dr. Gabor Maté, medic renumit, conferențiar și autor și Sat Dharam Kaur, instructor certificat Kundalini Yoga, autor și medic naturist. Abordarea subliniază importanța compasiunii și a curiozității în înțelegerea și vindecarea durerii și a provocărilor noastre emoționale.

În centrul Compassionate Inquiry® se află convingerea că problemele și luptele noastre nu se datorează deficiențelor sau slăbiciunilor personale, ci mai degrabă sunt rezultatul unor nevoi emoționale nesatisfăcute și a unor traume neprocesate. Prin Compassionate Inquiry®, învățăm să ne abordăm durerea cu curiozitate și compasiune, mai degrabă decât cu judecată sau evitare.

____________

Contururi psihologice – este o metodă terapeutică proiectivă dezvoltată de dr. Alexandrina-Carmen Ene, psihoterapeut cu multiple formări de specialitate. Metoda are în centru vizualizarea activă, creativă, spontană care dezvăluie atât elemente de reprezentare internă și pattern-uri de funcționare dobândite precoce, cât și resurse încă nebănuite, dar care pot fi accesate prin expresivitatea corporală individuală sau grupală.

Go to Top