Atelier Experiențial Dansul Limitelor

Încarc Evenimente

Dansul Limitelor – Între Da și Nu, un atelier experiențial în persoană, la București

Când ești mic, pitic-pitic și la stat și la vârstă, supraviețuirea ta depinde de cei în grija cărora te afli. Nu numai supraviețuirea fizică, ci și cea emoțională și mentală. Nu prea îți poți permite să spui NU, dacă simți că îți este retrasă afecțiunea. Conexiunea este ca aerul pentru tine. Și da, te vei lepăda ca un gușter de coada ta de AUTENTICITATE, dacă mama sau tatăl tău sau poate bunica sau altă persoană care te are în grijă își vor retrage sau se vor închide sau vor pufni a nemulțumire (sau poate te vor pedepsi) când tu îți vei exprima neaoș frustrarea sau durerea. Între CONEXIUNE și AUTENTICITATE, vei renunța mereu la cea de-a doua.

Cu cât mediul primilor ani este mai puțin binevoitor și copilul se simte mai puțin în siguranță, cu atât mai mari sunt premisele unei lepădări de sinele autentic (ca a gușterului de coadă). Pentru că drama copilului este că el nu poate alege “să fiu eu cu orice preț”, cu emoțiile sale neaoșe- AUTENTICITATE, dacă riscă să râmână singur pe lume, să-i supere pe cei mari de care depinde și să fie pedepsit, alungat, adică, “supraviețuirea lui să fie în pericol”.

Un copil în starea de nesiguranță în cuib, se va fragmenta și va alege ATAȘAMENTUL, adică va face așa cum vor adulții de la el, în defavoarea tușelor sinelui său profund, adevărat.

Și atunci când adulți fiind ne întâlnim cu pericolul de a pierde atașamentului, cînd ne certăm cu partenerul, prietenii sau colegii, când firele invizibile ale iubirii se rup brusc, declanșând panica primitivă, ne simțim ca și cum am pluti în derivă, departe de portul sigur al partenerului. În acele momente, intrăm în modul de „luptă sau fugă”, ca două furtuni ce se ciocnesc pe mare, creând haos. Însă, atunci când inimile noastre se regăsesc și rezonează din nou pe aceeași frecvență, strigătul tăcut al dorinței de conectare este auzit, iar din acel tumult se naște o legătură mai solidă, ca o ancoră care ne ține uniți în mijlocul valurilor.

Vino pe 20 Octombrie, alături de Alexandrina Carmen Ene, doctor în psihopatolgie, psihoterapeut și Monica Măgureanu, Coach Sistemic, Practician Certificat Compassionate Inquiry® să descoperi cum să stabilești limite sănătoase, care să te ajute să navighezi între acceptare și refuz, protejându-ți astfel spațiul personal și respectându-ți nevoile esențiale – de a fi văzut, auzit și apreciat. Limitele sănătoase devin busola care ne ghidează în acest peisaj relațional, iar exprimarea autentică poate fi o alegere puternică pe care, poate, în copilărie nu am avut-o.

Pe parcursul acestui atelier vom încerca să răspundem de o manieră experiențială la întrebări precum:

  • Ce înseamnă să ai limite sănătoase?
  • Cum se manifestă limitele sănătoase în relațiile noastre și în raport cu noi înșine?
  • Ce se află în calea exprimării autentice de sine?
  • Cum putem naviga într-un peisaj în care atât ATAȘAMENTUL cât și AUTENTICITATEA sunt necesare pentru starea noastră de bine?

Structura Atelierului

Partea I: Limite Sănătoase

  • Recunoașterea și exprimarea inhibițiilor asociate reprezentării corporale a stabilirii limitelor sănătoase și protejării spațiului personal.
  • Conștientizarea senzațiilor corporale asociate impunerii limitelor și granițelor personale.
  • Explorarea gândurilor, amintirilor și nevoilor care apar în momentul modelării limitelor în fața celorlalți, precum și impactul asupra exprimării autentice.

Partea II: Exprimarea Autentică și Recunoașterea Nevoilor Personale

  • Identificarea modurilor în care exprimarea autentică a nevoilor personale poate ajuta la protejarea spațiului personal și la construirea de relații sănătoase.
  • Conectarea la nevoile esențiale de a fi văzut, auzit și apreciat.
  • Reflectarea asupra contextului din copilărie în care exprimarea autenticității nu era o opțiune și cum putem revendica această abilitate în prezent.

Costul Atelierului: 500 RON

Înscrieri și detalii: reimagine@reimagine.ro

Program Atelier:

Sosire                    09:30 – 10:00

Partea întâi          10:00 – 12:30

Pauza de prânz    12:30 – 13:30

Partea a doua       13:30 – 16:00

Integrare               16:00 – 18:00

Abia așteptăm să ne cunoaștem și să ne descoperim!

Condiții de Participare

Numar maxim de participanti – 25 persoane

În cazul în care, din cauza unor motive personale, participanții doresc să se retragă de la curs ulterior achitării taxei, vor anunța acest lucru în scris la adresa de email reimagine@reimagine.ro, caz în care se vor aplica următoarele reguli:

– în cazul în care solicitarea de retragere de la curs este transmisă pe email cu până în 7 zile calendaristice, inclusiv, înainte de începerea propriu zisă a stagiului, suma achitată va fi restituită în proporție de 100%.

– în cazul în care solicitarea de retragere de la curs este transmisă pe email în intervalul de 7 până la 3 zile calendaristice, inclusiv, înainte de începerea propriu zisă a stagiului, suma achitată va fi restituită în proporție de 50%.

– în cazul în care participantul dorește să se retragă de la stagiu într-un interval mai mic de 3 zile calendaristice înainte de începerea propriu zisă a stagiului, inclusiv în ziua stagiului, suma achitată nu poate fi restituită și va fi reținută integral de către organizator.

În situații excepționale (de exemplu boală gravă), se poate solicita restituirea integrală a taxei, condiționat de prezentarea de documente în sprijinul cererii.

Organizatorul este îndreptățit să decidă unilateral de la caz la caz dacă suma se restituie participantului.

Dacă numărul de participanţi este prea mare pentru un stagiu, organizatorii vor propune o listă de aşteptare pentru un alt stagiu.

Prin transmiterea pe e-mail reimagine@reimagine.ro a solicitării de înscriere participanții confirmă că au luat la cunoștință condițiile de participare așa cum sunt ele prezentate mai sus.

______________

Facilitatori

Alexandrina Carmen Ene – Dr. în psihopatologie și procese creatoare la Sorbona, psihoterapeut, despre ale cărei formări găsiți mai multe AICI.

Monica Măgureanu – Practician Certificat în Compassionate Inquiry, Practician și Formator în metoda Referențialul Arhetipurilor Personale, Coach Sistemic, Consilier de Dezvoltare Personală, în curs de formare in terapia NARM (NeuroAffective Relational Model). Mai multe detalii despre Monica AICI.

Go to Top