Îți dorești să nu mai fi luat prin surprindere de ceea ce viața are pregătit pentru tine?

Te simți uneori un spectator, pus în situația de a reacționa la ceea ce mediul exterior pune în scenă?

Sesiunile de Dezvoltare Personală îți oferă posibilitatea să te cunoști mai bine, să potențezi calitățile și abilitățile pe care le ai, să descoperi altele noi, să urmărești proactiv atingerea obiectivelor tale mai degrabă decât să aștepți să se întâmple.

Poți alege tipul de sesiune care ți se potrivește din cele disponibile mai jos.

Deși asociat spontan cu divinația, Tarotul a început să fie folosit în cabinetele de psihoterapie și în sesiunile de dezvoltare personală sau coaching începând cu a doua jumătate a secolului XX. Astăzi mulți terapeuți, indiferent de formarea acestora, folosesc tarotul ca un instrument prin care pot observa interacțiunile între conștient și inconștient. Cunoscutul psihanalist, Carl Jung, aproba folosirea cărților de tarot prin care, considera el, putem accesa inconștientul. Pentru acesta cărțile de tarot reprezintă o modalitate ușor accesibilă de a reprezenta arhetipurile umanității, „predispoziții active (…) care preformează și ne influențează în mod instinctiv gândirea, simțirea și acțiunea”, motive umane fundamentale care rămân în subconștientul colectiv al tuturor oamenilor.

Referențialul Arhetipurilor Personale este o metodă creată de Georges Colleuil, psihoterapeut, filozof, scriitor, regizor și pasionat de simboluri. Această metodă proiectivă oferă un cadru pentru cunoașterea de sine și un instrument util pentru acompanierea celor care pornesc pe acest drum. La acest moment metoda este folosită de specialiști în domeniul resurselor umane, psihoterapeuți, consilieri de dezvoltare personală, coachi în țări precum Franța, Belgia, Elveția, Maroc, Spania, Italia, Canada, America Latină și multe altele.

Ce este Referențialul Arhetipurilor Personale? O metodă de autocunoaștere și un instrument util în lucrul cu oamenii care îmbină terapia prin simbol, arhetipurile prezente în cele 22 de arcane majore, intuiția personală atât a clientului cât și a practicianului metodei.

Pentru a compune Referențialulul Arhetipurilor Personale este necesar să facem să coincidă cele paisprezece arcane (treisprezece majore și una minoră) obținute printr-un calcul numerologic cu cele paisprezece case, fiecare casă corespunzând unui aspect diferit al existenței. Personalitate, căutari, provocări și resurse, proiecte personale și parentale, interdicții sau conflicte psihice inconștiente, iată câteva dintre aspectele la care ne putem cel puțin uita în cadrul oferit de această metodă.

Găsim ilustrate în arcanele din tarot marile concepte ale psihanalizei și psihologiei moderne. Acest lucru susține dimensiunea psihologică a tarotului și forța terapeutică a simbolurilor. Referențialul oferă cadrul în care secretele (cuvântul arcan cu pluralul arcana provine din latinescul arcanum care înseamnă secret) se dezvăluie în mod simbolic și prin proiecție celui care pășește pe acest drum. Nu este însă vorba despre secrete exterioare propriei ființe cât despre ceea ce literatura de specialitate numește inconștient. Însăși semnificația cuvântului simbol, din grecescul symbalein – a pune împreună, completează tabloul și oferă cheia pentru terapia prin simboluri. A înscrie simbolul în viața personală este o cale terapeutică.

Durata – 1 oră

Necesar în prealabil – comunicarea datei de naștere a solicitantului.

Costul unei ședințe: 250 Ron

Modalitatea de desfășurare: via zoom.us

Pentru programări ne puteți contacta la: reimagine@reimagine.ro, telefon: 0371 100 011

Confirmarea sesiunii, datele de conectare via zoom.us sau adresa locației fizice, se vor transmite solicitantului în baza confirmării de plată, cu minim 48h înainte de data solicitată pentru programare.

Facilitator – Monica Măgureanu, practician și formator agreat în metoda Referențialului Arhetipurilor Personale, Școala Internațională Georges Colleuil

“Tu de ce te numești așa?”. Numele și prenumele pe care le purtăm poartă în ele o memorie care ne conectează cu linia strămoșilor și un proiect care ne transpune în viitorul părinților noștri. Utile pentru cei aflați în căutarea identității personale, sesiunile de onomazofie vă oferă posibilitatea decodificării proiectelor inconștiente, debarasarea de ceea ce nu vă aparține pentru a a vă întelege mai bine, pentru a le trăi altfel sau pentru a le transforma dacă acestea blochează evoluția personală.

“Nu ne purtăm numele ci numele sunt cele care ne poartă pe noi.” (Georges Colleuil)

👉Cine ți-a dat acest prenume?

👉 Cu ce scop?

👉 Unde în istorie își are rădăcinile numele tău de familie?

👉 Știi care este semnificația acestui prenume și a acestui nume?

Această cunoaștere este înnăscută la popoarele care au păstrat vie memoria originilor lor, în India, Africa, Asia etc. Pe de altă parte, „occidentalul” , de cele mai multe ori, nu numai că nu știe să răspundă, dar găsește întrebarea absurdă.

Onomasofia (înțelepciunea numelor și prenumelor) se adresează societăților moderne care s-au separat de aceste cunoștințe. Ea completează și extinde practica și cercetarea terapeutului orientând arta sa către o nouă experiență de lucru asupra identității.

Onomasofia este o abordare energetică și transgenerațională adaptată vibrației particulare a prenumelor și numelor noastre. Această metodă este un instrument auxiliar în terapie, contribuind la individualizarea persoanelor în raport cu descendența lor. Onomasofia ne învață, de asemenea, locul pe care îl dețin numele și prenumele noastre în inconștientul familial sau colectiv.

În cadrul acestor sesiuni vom lucra cu următoarele noțiuni desprinse din analiza numelui, prenumelui și literelor din alfabetul latin:

👉 Problematica individului, misiunea spirituală, provocarea fundamentală a acestuia, potențialul personal și lecțiile de învățat.

Durata – 1 oră și 30 minute

Costul unei ședințe: 300 Ron

Modalitatea de desfășurare: via zoom.us

Pentru programări ne puteți contacta la: reimagine@reimagine.ro, telefon: 0371 100 011

Facilitator – Monica Măgureanu, practician și formator agreat în metoda Referențialului Arhetipurilor Personale, Școala Internațională Georges Colleuil