Petrecem atât de mult timp planificând, analizând, facând liste de to do, umplem agende, documente electronice sau sisteme sofisticate de evidență a task-urilor. Atât de mult încât atunci când vine vorba despre noi și despre planificarea noastră ne cam lăsăm păgubași. Și oare chiar vine vorba?

Poate veți găsi util sau cel puțin interesant, pentru cei care vă aflați deja pe drumul cunoașterii de sine, să încercați măcar o dată să vă acordați suficient de multă valoare pentru a planifica pentru voi. Sigur că poate avea de a face cu job-ul, cu cariera, cu timpul liber, cu relația de cuplu sau cu educația copiilor, dar planificați pentru voi, pentru ceea ce voi vă doriți cu adevărat.

Ce ziceți? Încercați?

O modalitate interesantă de a așterne pe hârtie, în mod conștient, planurile pentru noul an poate fi, pentru cei pasionați de simboluri și de Tarot, utilizarea celor 22 de arcane majore din deck-ul preferat după protocolul prezentat mai jos. Pentru cei familiarizați cu metoda Referențialului Arhetipurilor Personale, Casa Meteo poate să reprezinte un bun început în clarificarea obiectivelor și planului de acțiune pentru anul ce urmează.

Revenind la tarot, acest impresionant catalog de simboluri, vă invit să parcurgeți pașii de mai jos și să alcătuiți planul vostru pentru atingerea obiectivelor propuse. Obiectivele voastre, da?!

Dacă aveți la îndemână 22 de Arcane Majore din deck-ul vostru de tarot preferat vă invit să vă găsiți un loc liniștit unde să nu fiți deranjat pentru următoarele 15-20 de minute. Vă relaxați și vă setați intenția de a vă stabili obiectivele și planul de acțiune pentru anul care urmează, mulțumiți anului ce tocmai a trecut pentru cadourile primite. Nu ezitați să scrieți și să numiți ceea ce anul acesta v-a adus și nu uitați de perspectiva lucrurilor care v-au produs discomfort dar care, poate, v-au ajutat să avansați în drumul vostru de dezvoltare personală.

Apoi, amestecați cele 22 de arcane, tăiați și aranjați cărțile în ordinea prezentată în imaginea de mai jos. Întoarceți-le pe rând și reflectați la întrebare propusă de poziția în care se regăsește cartea, notați ce concluzii aveți pe hârtie. Nu este necesar să aveți foarte multe cunoștințe despre simbolistica Tarotului, acestea pot fi de folos. Lăsați-vă ghidați de imagine și intuiție și răspundeți cât mai spontan cu putință.

Poziția 1 – Ce propunere are pentru mine arcana din această poziție? Ce mi se propune în anul care urmează?

Poziția 2 – Ce îmi doresc (inconștient) la acest moment?

Poziția 3 – Ce caută sufletul meu? Ce îmi lipsește?

Poziția 4 – Ce pot face pentru a îmi îndeplini obiectivele cât mai în acord cu dorințele, așteptările și căutările mele?

Poziția 5 – Ce voi avea de învățat/ ce lecții se vor desprinde din acțiunea mea de a îmi îndeplini obiectivele?

Poziția 6 – Ce așteaptă ceilalți de la mine în anul următor și/sau ce doresc să le arăt în anul ce urmează?

Poziția 7 – Ce abilități/ ce aliați am nevoie să dezvolt în următorul an pentru îndeplinirea obiectivelor mele?

Poziția 8 – Ce provocări voi avea de depășit pentru a îmi îndeplini obiectivele?

Spor la planificat.

de Monica Măgureanu

Abonare Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi articole de răsfoit